Monday, December 18, 2006

”Vi har ikke noget at tabe”

Noget af det, som vakte den allerstærkeste afsky hos mig efter lørdag aftens hensynsløse, organiserede, og fuldt bevidste vandalisme fra Ungdomshusets brugere, var det citat, som jeg hørte en af brugerne fra huset udtrykke: ”Vi har ikke længere noget at tabe”.

Altså med andre ord: Vi har erkendt, at vi ikke kan blive i huset, og at vi med sikkerhed bliver rømmet på et tidspunkt, fordi mulighederne for et politisk indgreb endegyldigt er udtømte. Derfor kan vi ligeså godt smadre så meget som muligt i den mellemliggende periode, udsætte politifolk, naboer og deres børn for livsfare, smadre butiksvinduer hos tilfældige butikker i kvarteret m.v.

I stedet for at udfolde min grænseløse afsky overfor denne Jihad-prægede holdning (som står i skærende kontrast til talspersoners gentagne forsikringer om, at husets brugere kun vil gribe til vold for at forsvare selve huset), vil jeg i stedet bruge denne plads på en konstruktiv anbefaling til Ungdomshuset egentlige brugere (altså jer, som reelt bruger huset til aktiviteter – ikke de indkaldte udenlandske Harakiri-soldater):

I tager frygtelig, frygtelig fejl.
Slaget om Jagtvej 69 er ganske rigtig tabt. Men det offentlige - stadig dominerende - synspunkt om, at København burde være rummelig nok til, at kan etableres et sted, hvor der kan spilles hård punkmusik og spises veganer-mad samtidig, svinder i øjeblikket med stor hast. Det samme vil velviljen være til at skabe et nyt tilholdssted efter rømningen.

Derfor: til de seriøse, voksne, nogenlunde fornuftige personer, som også findes i Ungdomshuset (jeg har mødt et par af dem): I har fortsat rigtig, rigtig meget at tabe.

I har så meget at tabe, at I udover snart at stå uden tag, også kan stå fuldstændig uden offentlig opbakning. Det vil betyde ingen plads til de ”skæve eksistenser”, eller til alle de mange kreative kræfter, huset selv så intenst har fremhævet i de seneste måneder - og for hvem huset som institution efter sigende skulle spille en afgørende rolle i deres liv.

Hvis hensynet til disse grupper er mere værd en hul PR, så må husets ”voksne” nu tage tømmerne i styringen af, hvad der sker – og sikre, at der ikke skal et lig på bordet, før nederlaget erkendes.

En fortsættelse af den selvopsøgende voldslinje, som blev udvist lørdag aften, vil for alle parter levere et klart bevis på, at huset desværre domineres af egoistiske, hensynsløse og voldsliderlige personer, som er fuldstændig ligelade med deres omgivelser og medmennesker. Og et sådant foretagende har slet ingen fremtid. Ikke engang et andet sted i byen.


Mvh. Tobias

1 Comments:

At 11:18 PM, Blogger Bjarne Thyregod said...

Hvad har de at tabe

Problemet er jo at politikernne tydeligt har fortalt brugerne af Ungdomshuset at de overhovedet ikke gider involvere sig.
Ritt Herregård har jo tydeligst af alle sagt det " de unge må benytte kommunens eksisterende tilbud".

Socialdemokraternes gruppeformand har inden balladen sagt at aftalen om genhusning, ja den vil politikerne ikke overholde, den gælder ikke det bør brugerne vide.

BR politikerne har sagt at det ikke er deres opgave at finde et nyt hus, hvis fonden skulle have lyst til at købe et sådant til brugerne.

Altså politikerne vil sk... på brugerne.

Hvad har ungdomshusets brugere så at tabe. Jo det gode forhold til nogle af naboerne.

Jeg skal opfordre til at de unge holder op med at bruge vold og ødelægge og smadre ting.
I bør opføre jer mere besindigt end de konfliktskabende politikere der ingen løsninger ønsker andet en hjernetom rydning.

Lyt til Nørrebros handelsforening - politikerne skal finde en løsning.

 

Post a Comment

<< Home